Objavljeno: 05.10.2017 u 11:44 | BiH, Vijesti | Komentara:

Ako točite gorivo u Bosni i Hercegovini, PRIPAZITE NA OVU PRIJEVARU!

Analize Inspektorata u RS-u provedene u prvoj polovini ove godine pokazale su kako se u Bosni i Hercegovini toči gorivo koje je pomiješano s baznim uljima i razrjeđivačima boja i lakova.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Vozači su ogorčeni i zahtijevaju da se objavi tko toči ovakvo gorivo i tko tako krši zakon.

Kako piše Blic, javnost tu informaciju neće ni dobiti, a razlog je krajnje bizaran. Naime, nadležne inspekcije kažu kako nemaju mogućnost dokazati te svoje tvrdnje. Evo što piše u njihovu objašnjenju:

“Ovu sumnju nije moguće dokazati bez laboratorijske analize, a istraživački laboratoriji u RS-u nemaju metodu kojom bi se moglo utvrditi da je eurodizel miješan s baznim uljima i u kojem omjeru, a što bi bilo jedino pravno relevantno i utemeljeno za dalje postupanje. Bez nalaza laboratorija, koji bi potvrdio da su subjekti miješali ova dva derivata i u kojem omjeru, inspektor nema materijalni dokaz da je to i učinjeno”.

Mehaničari upozoravaju kako je miješanje razrjeđivača i dizelskog goriva opasno za automobile i može izazvati ozbiljne kvarove.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: