Objavljeno: 01.06.2017 u 11:41 | Regija, Video, Vijesti | Komentara:

UŽIČKA ANAKONDA SIJE STRAH: Snimili su ogromnu zmiju u malinama, ukočili su se kad su vidjeli kolika je (VIDEO)

Vijest da Srbiji prijeti najezda zmija uznemirila je mnoge. Tako se prije nekoliko dana zmija pojavila u porodičnoj kući u Vranju, juče u okolinu bolnice u Prokuplju, a nedavno je viđena i na Novom Beogradu.

Zmija-u-malinama-620x350

Od otrovnih zmija u Srbiji prisutni su šarka i poskok, a ovaj video iz užičkog sela Volujac uplašio je mnoge. Naime, na njemu se u malinjak uvukla ogromna zmija, a mnogi koji su pogledali ovaj video, nazvali su je “užička anakonda“.

Na snimku ćete prvo vidjeti njenu glavu, a potom cijelo tijelo koje je jako dugačko. Samo neko jako hrabar je smjeo ovo da snimi, inače bi svako drugi pobjegao glavom bez obzira.

Pogledajte snimak koji utjeruje strah u kosti:

Šta da radite ako ugledate zmiju?

Kada naiđete na zmiju, prije svega ne treba da paničite i pravite nagle pokrete. Napravite korak, dva unazad i obiđite je. Ako ne pokušavate da je uhvatite rukama, ili ne stanete na nju, zmija vas neće ni ujesti.

Šta ako vas zmija ujede

Ako vas ujede šarka ili poskok, potrebno je što prije primiti serum koji se daje muskularno. Kao prvu pomoć potrebno je mjesto ujeda podvezati, a podvez popuštati na svakih 20 minuta kako bi se omogućila cirkulacija; u protivnom, ako podvez ostane dva do tri sata, može doći do gangrene zbog nedostatka cirkulacije.

Ako je moguće, ujedena osoba ne bi trebalo da se kreće, jer to može da ubrza cirkulaciju i tako otrov brže raširi po organizmu.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: