Objavljeno: 03.06.2018 u 21:01 | Ostalo, Video | Komentara:

Ušparala je 11 hiljada eura u godinu dana, tvrdi da i vi to možete uz ove trikove

Ako se svakog mjeseca mučite spojiti kraj s krajem, možda vam pomognu savjeti financijske stručnjakinje Canne Campbell, koja je osnovala stanicu Sugar Mamma.

canna_insta

Ova australska stručnjakinja za financije tvrdi da uz pomoć nekoliko trikova možete značajno uštedjeti.

Otvorite poseban račun za štednju

Canna koja je u 13 mjeseci ušparala 13 tisuća dolara tvrdi da je ključno odvojiti račun s kojeg trošite i račun na kojem štedite.

“Ne smijete imati jedan račun jer biste mogli slučajno, ili čak namjerno, potrošiti svoju štednju. Bez obzira na to čuvate li štednju u jastuku ili na posebnom računu, nemojte ga držati na istoj hrpi”, savjetovala je.

Na kraju dana skupite sve novčanice i kovanice

Canna svakodnevno dan završava pretresanjem svoje torbice i novčanika te skupljanjem svih novčanica i kovanica koje ima.

“Ljudi jednostavno zaborave na kovanice, koje im leže po stolu ili su rasute po autu. Upotrijebite ih na dobar način, maknite ih iz vidokruga kako ih ne biste potrošili na gluposti”, ističe.

Dodaje i da biste svakog dana trebali provjeriti sve račune koje imate, te s njih prebaciti ostatke u račun sa štednjom.

Očistite račun dan prije plaće

“Postoji nešto zbilja osnažujuće u tome da na dan plaće na računu imate nulu. Čak i ako mi je na računu ostao tek jedan dolar, ja ga prebacim u štednju”, kaže Canna.

Odredite si tjedni budžet

Umjesto da koristite karticu za svaku sitnicu, Canna savjetuje da si osigurate određenu količinu novca.

“Odredim si budžet i ako mi na kraju tjedna ostane nešto novca viška, stavim ga u štednju”, rekla je, ili ga stavi u kuvertu u kojoj čuva novac za neplanirane troškove.

“Lijepo je znati da imam nešto novca viška ako se dogodi nešto neplanirano. Mogu upotrijebiti taj novac i ne osjećati se krivom što sam premašila budžet”, rekla je.

Preplatite kreditnu karticu

Ako koristite kreditnu karticu, Canna savjetuje da si osigurate malo više novca na njoj.

“Čak upravo prije nego što provučem karticu prebacim nešto novca na nju kako nikad ne bih bila u dugu”, tvrdi.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: