Objavljeno: 20.09.2017 u 7:47 | Featured, Video | Komentara:

Tornado kod Stare Pazove: Vozili su za Novi Sad, a onda je nastao mrak! Pogledajte zastrašujući snimak iz srca oluje.

Na teritoriji Općine Stara Pazova nevrijeme je djelimično ili potpuno oštetilo spomenike na grobljima, a ima i spomen obilježja koja su potpuno srušena.

Prema riječima direktora JKP “Čistoća” Jovice Gagrice, ukupno je oštećeno ili potpuno srušeno 532 spomenika, a najviše u Golubincima, zatim u Staroj Pazovi, dok se sporadični slučajevi bilježe u Starim Banovcima i Belegišu. Ekipe ovog preduzeća su na terenu i rade na čišćenju prilaznih staza i uklanjanju stabala koja su pala, a prema riječima nadležnih, ekipe istovremeno utvrđuju koji spomenici su oštećeni, tako da će se u toku iduće sedmice znati na koji način će porodicama preminulih biti nadoknađena šteta, odnosno na koji način će spomenici biti vraćeni u prvobitno stanje, piše kurir.rs.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: