Objavljeno: 18.04.2017 u 13:28 | Ostalo, Sport, Video | Komentara:

Teniska legenda rekla o Đokoviću ono što mnogi misle, ali se ne usude reći

Yannick Noah je bez dlake na jeziku i dokazao je to još jednom. Noah je izbornik francuske Davis Cup reprezentacije koja će u polufinalu slavnog natjecanja igrati protiv Srbije, pa se legendarni Francuz osvrnuo na Novaka Đokovića.

novak-djokovic

Mnogi smatraju da Novak na terenu, kada pokušava zabavljati navijače i osvojiti njihove simpatije, izgleda lažno. Poznato je da od najboljih tenisača svijeta Đoković ima najmanje navijača i najslabiju podršku tijekom mečeva. Međutim, Noah je jedna od rijetkih teniskih legendi koja je javno progovorila o tome.

“Ono što on želi najviše od svega jest priznanje. Konstantno pokušava zavesti publiku, toliko se trudi da to izgleda lažno”, rekao je Noah, osvajač Roland Garrosa 1983. godine.

“On je dijete koje traži pažnju i u tome ponekad pretjeruje”, dodao je Noah, ali i naglasio kako je uvjeren da je najbolji srpski tenisač sjajan čovjek.

Što o tome kaže drugi tenisač svijeta?

“Trudim se stvari držati u ravnoteži, a i zabaviti se. To je jako važno za mene kao osobu, moj karakter, moj život…”

Podsjetimo se kako je Đoković proteklih godina pokušavao osvojiti navijače.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: