Objavljeno: 03.10.2015 u 17:27 | Music, Showtime, Video | Komentara:

Sve njene slike su izbrisane: Tragična priča koja se krije iza hita ‘Da šutiš’ Dine Merlina

Emka Huseinbegović bila je supruga poznatog bosanskog pjevača, Eldina Huseinbegovića. Bili su lijep i srećan par, međutim, Emka se razboljela. Dino Merlin otpjevao je pjesmu o njoj.

Dino Merlin i Eldin Huseinbegović, Foto: Facebook

Dino Merlin i Eldin Huseinbegović, Foto: Facebook

Emki je dijagnostikovana multiplaskleroza. Iako neki uspjevaju da dožive duboku starost uprkos težini ove bolesti, Emka nije uspjela dugo da joj se odupire. Prvo su počele da joj otkazuju motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslijepila.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama. Jednu od njih, “Da šutiš”, otpjevao je Dino Merlin.

- Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio – rekao je Eldin.

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.

Tri mjeseca nakon njene smrti, Eldin se ponovo oženio Novopazarkom Sezen, sa kojom je kasnije dobio kćerku. Na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, iako ih je nekada bilo puno, više nema nijedne Emkine fotografije.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: