Objavljeno: 10.12.2016 u 10:58 | Ostalo, Video | Komentara:

SNIMKA BURE NA PAŠKOM MOSTU POSTAO HIT: Korisnici društvenih mreža nisu mogli vjerovati da takvo što postoji!

Dvije djevojke i dva mladića odlučili su isprobati kako je to kada te šiba bura koja puše brzinom od gotovo 170 kilometara na sat i to na Paškom mostu. Jedva su se držali za ogradu, a od jačine vjetra njihovi obrazi su se krivili.

bura

- Posjetili smo Paški most kako bi iskusili iz prve ruke ekstremne udare vjetra od oko 170 kilometara na sat – stoji u opisu snimke koju je snimio Zadranin Aleksandar Gospić, a koja je objavljena na Facebook stranici Funny Videos by Diply gdje je odmah postala pravi hit.

Neki nisu vjerovali da je vjetar puhao tako jako te su posumnjali u autentičnost snimke jer se kamera nije micala, pa im je Aleksandar objasnio da su u tom trenutku mjerili brzinu i kako je sve istina, a uputio ih je da na YouTube-u pogledaju i ostale snimke bure na Pagu pa će vidjeti da tamo itekako vjetar zna divljati.

Mnogi su se čudili brzini vjetra, a onda im je Aleksandar pojasnio da ovo nije ništa, jer da bura ispod Velebita zna puhati i do 300 kilometara na sat. Neki su kometirali kako žele to iskusiti, a neki pak kako je pogled prekrasan, a drugi su se čudili kako je sagrađen most koji preživi takve udare vjetra.

Video ima više od 8000 lajkova, te je podijeljen više od 2700 puta.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: