Objavljeno: 18.06.2017 u 11:04 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Slike koje su zaintrigirale svijet: Ovo su do sada NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE princeze Dajane

Na ovim fotografijama, koje su nastale početkom osamdesetih, Dajana izgleda tako srećno i bezbrižno, a ona i Čarls uživaju u prvim mjesecima svog braka.

princeza-dajana (1)

Sa vjetrom u kosi, gotovo bez šminke i širokim osmjehom na licu princeza Dajana nikada nije viđena u javnosti, dok se nisu pojavile fotografije koje je objavila aukcijska kuća “Litlton Okšens” iz Vorčerstešira, a one će sutra biti prodate na aukciji.

Fotografije tragično preminule britanske princeze nastale su početkom osamdesetih, u periodu dok je sa svojim suprugom princom Čarlsom još uvijek uživala u prvim mjesecima braka. Pronađene su u kući žene koja je radila kao domaćica princeze Aleksandre, kraljičine rođake.

Princeza Dajana je u javnosti uvijek bila besprekorno obučena, sa urednom frizurom i odmjerenim držanjem, kako je priličilo njenom položaju. Novopronađene fotografije imaju veliku vrijednost, zato što se na njima ona vidi u opuštenom izdanju, pa one otkrivaju njenu pravu prirodu i kako izgleda kada je opuštena i van “očiju javnosti”.

Na većini fotografija Dajana i Čarls su u društvu lejdi Sare Čato, kćerke princeze Margaret, i još nekih prijatelja sa kojima su uživali u seoskom ambijentu negdje u Britaniji. Novopečeni par na njima izgleda savršeno srećno, a na jednoj od njih, oni razdragani šetaju livadom.

Dajana je na fotografijama obučena u veliku sportsku jaknu, oko vrata ima obavijen šal, a na nogama duboke gumene čizme. Slično su obučeni i ostali članovi družine koja je bila sa njima, a na jednoj od njih je ovjekovječen trenutak kada su oni zastali negdje na putu da se ugriju toplim čajem.

Ove izuzetno rijetke fotografije pronađene su u fioci u kući pomenute domaćice, a još se ne zna koliku će vrijednost dostići. Sudeći po tome što prikazuju princezu Dajanu u neformalnom izdanju, srećnu i nasmijanu, sigurno je da će biti prodate za pozamašnu sumu.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: