Objavljeno: 07.10.2014 u 19:36 | Auto & Moto, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Pogledajte kako dječak krade automobil uz pomoć ćešlja za kosu

Današnji savremeni automobili su opremljeni brojnim sistemima za zaštitu od krađe, pa tako dobri lopovi više ne koriste kalauz već kompjuter. Ali jedan dječak je pronašao još efikasniji “alat”.

Dobro, priznajemo da krađa kabla za punjene hibrida nije isto kao i ulazak u zaključanu kabinu, ali ako se zna da taj kabl prilično košta onda nije svejedno da li će dobiti noge. O čemu se zapravo radi. Nissan je za svoj model Leaf, pričamo o hibridnoj verziji koja radi na struju, dizajnirao kabl za punjene koji ima bezbjednosni sistem, odnosno sistem za zaključavanja tako da vam neko ne bi isti ukrao dok vam se vozil puni.

Ali jedan vlasnik ovog automobila je otkrio da se kabl veoma lako može skinuti i to uz pomoć najjednostavnijeg češlja za kosu. Da bi demonstrirao svoje otkriće zamolio je svog malog sina, koji reklo bi se ima ličnog iskustva sa ovim spravama za dovođenje kose u red, za pomoć.

Dječak je za svega 5-6 sekundi uspjeo da kabl otkači. Naravno, nije tajna u češlju, za ovo se može upotrebiti bilo koji alat koji je dovoljno tanak. Nissan tvrdi da sistem za zaključavanje i ne služi kao zaštita od krađe već da se kabl ne bi otkačio tokom punjenja.

Izvor: www.autoportal.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: