Objavljeno: 18.06.2017 u 12:27 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

PENZIONER OPLJAČKAO BANKU KAKO BI ZAVRŠIO U ZATVORU Nije više mogao podnijeti život sa suprugom, sudac mu se ‘smilovao’ pa dao najgoru moguću kaznu

Advertisement

Nesretni 71-godišnjak prošlog je rujna opljačkao banku u Kansas Cityju nakon čega je policiji priznao da je sve to izveo samo da bi dospio u zatvor i tako pobjegao od žene.

Lawrence John Ripple

U utorak je na sudu priznao zločin i rekao da je u vrijeme pljačke patio od depresije, koja je bila posljedica operacije srca, te da nije bio svoj.

Premda je Lawrenceu Johnu Rippleu prijetilo 37 mjeseci zatvora, i njegovi odvjetnici i tužiteljstvo tražili su blažu kaznu. Njihov su prijedlog podržali i potpredsjednik banke kao i zaposlenica koju je Ripple zastrašio.

Sudac Carlos Murguia prihvatio je njihovo mišljenje i osudio Ripplea na šest mjeseci kućnog pritvora pozivajući se na njegove pozne godine, kajanje i malu vjerojatnost od ponavljanja kaznenog djela. Osim toga mora odraditi 50 sati društveno korisnog rada, dobio je tri godine uvjetne kazne i mora isplatiti banci 227,27 dolara i 100 dolara fondu za žrtve zločina, piše lokalni medij.

Njegova je priča postala popularna diljem zemlje prošle jeseni kad je u banci zaposlenici za šalterom predao papirić na kojem je pisalo: ‘Imam pištolj, dajte mi novac.’ Zaposlenica mu je dala 2.924 dolara, a Ripple je nakon toga sjeo u predvorje banke i pričekao policiju. Njima je kasnije rekao da je poruku na papirić zapisao pred suprugom i rekao joj da će radije biti u zatvoru nego kod kuće.

Do incidenta u rujnu Ripple je vodio miran život i nikad nije bio kažnjavan. Bio je predani otac četvero posinaka i pokćerki i imao je stabilan odnos sa ženom. Nakon što mu je prije dvije godine ugrađena srčana premosnica, pao je u depresiju koja mu nije službeno dijagnosticirana, nego se manifestirala kroz razdražljivost što nije smatrao dovoljno dobrim razlogom da se javi liječniku.

Njegova odvjetnica Chekasha Ramsey opisala je njegov potez kao ‘poziv u pomoć’ jer je nakon incidenta dobio dijagnozu, počeo s terapijom i ponovno se osjeća normalno: ‘G. Ripple razumije što je učinio i poštuje zakon što je dokazao dosadašnjim ponašanjem.’ Također je dodala da je krenuo na psihološka savjetovanja sa suprugom.

I odvjetnici i tužitelji složili su se da je ovo prvi slučaj u njihovoj karijeri u kojoj za pljačku banke nije određen ni dan zatvora.

Izvor: jutarnji.hr

loading...
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: