Objavljeno: 05.06.2017 u 10:22 | Auto & Moto, Ostalo, Video | Komentara:

Ovo su auti koji će najčešće prijeći više od 320.000 kilometara (VIDEO)

Studija iSeeCars obuhvaća preko 13 milijuna vozila proizvedenih od 1981. godine i potvrđuje ono što smo svi znali, Ameri najviše voze kamionete i SUV-ove.

auto

Istraživanje je tako pokazalo na kojim ćete modelima najčešće pronaći brojčanik koji je izvrtio više od 200.000 milja, odnosno 320.000 km. Sa obzirom na to kako su već desetljećima u Americi najpopularniji upravo pick-up modeli i njihove putničke izvedbe u obliku velikih SUV-ova ne čudi što je najviše maratonaca upravo među njima.

Tako prvih sedam pozicija drže upravo ta robusna vozila. Apsolutni pobjednik je Ford Expedition čijih 5,7% primjeraka je prešlo više od spomenutih 320.000 km. Slijedi ga Toyota Sequoia sa 5,6% te Chevrolet Suburban sa 4,8%. Sve do osmog mjesta se izmjenjuju moćni terenci, a prvi osobni automobil nalazi se na 8. mjestu. Pogađate, dolazi iz Toyote, a radi se o Avalonu čijih 2,6% primjeraka odradi spomenutu kilometražu. Top 10 zaokružuju Toyota Tacoma i Honda Accord.

Očekivano, skupih europskih modela nema ni u top 20. Najbolje pozicionirani europski model je Mercedesova S klasa. 0,9% S klasa u Americi vozi preko 320.000 km, što je na razini Subaru Forestera.

Prema ovoj studiji najviše pozicionirani terenci koji nerijetko služe i kao radna vozila godišnje prolaze oko 23.200 km, što je oko 14% više od američkog prosjeka. U prilog tezi kako se radi o pretežno radnim vozilima govori i podatak kako kamioneti na brojčaniku imaju u pravilu 37% veću kilometražu od prosjeka.

Studija ne uzima u obzir cijenu vozila, tip motora i duljinu vlasništva, već samo želi pokazati kako pojedini modeli češće prelaze i više od 320.000 km.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: