Objavljeno: 22.01.2018 u 8:05 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

OVO JE DOM BUDUĆNOSTI KOJI ĆE SVAKO MOĆI DA PRIUŠTI: Sklapa se za 6 sati, po potrebi se lako premešta! (VIDEO)

Montažna kuća koja se sklapa za svega šest sati i košta nešto manje od 30 hiljada eura možda je budućnost stanovanja, odnosno preseljenja, s obzirom na to da ne postoji brža i jednostavnija izgradnja novog životnog prostora!

Ova kuća po potrebi može i da se seli, odnosno premješta, čak i nakon što je već izgrađena. Iza ove nevjerovatne inovacije pod nazivom M.A.Di Home stoji kompanija iz Italije, a njen kreator je cijenjeni arhitekta Renato Vidal.

Dovoljno je svega troje ljudi da od dijelova iz kamiona nastane predivna kuća, a za to im ne treba više od 6 do 7 sati. U zavisnosti od kvadrature koju želite, cijena se kreće između 29 i 60 hiljada eura, piše Dejli Mejl.

Kuća je otporna na zemljotres i ima ekološki prihvatljiv kapacitet sa solarnim pločama, LED rasvetom i sistemom kišnice. Važno je napomenuti da se takve kuće mogu graditi na bilo kojem mjestu bez potrebe za konstrukcijom betonskih temelja.

Osnovni modeli uključuju opremljeno kupatilo, kuhinjske i tehničke instalacije, a isporuka je u roku od 60 dana od prihvatanja konačnih crteža. Kompletno se proizvodi u Italiji i lako se može srušiti, preseliti na novu lokaciju ili se odložiti za poslije.

U videu možete videti ubrzan prikaz gradnje modernog doma koji se u trenutku pretvara u konačni proizvod, zajedno s prozorima i vratima. Fotografije enterijera pokazuju elegantan dizajn, koji obiluje prostranim otvorenim prostorom.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: