Objavljeno: 19.11.2016 u 10:45 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

NOVO PUTINOVO ORUŽJE STIŽE DO ZAPADA ZA 13 MINUTA: ‘Satanin sin’ je nevidljiv, nemoguće ga je pratiti i oboriti (VIDEO)

Vladimir Putin je predstavio svoje zastrašujuće super oružje, objekat 4202, koje je, prema ruskim stručnjacima, u suprotnosti sa sistemima protivraketne odbrane NATO-a.

Foto: Youtube/germanovich3D, Tanjug/AP

Foto: Youtube/germanovich3D, Tanjug/AP

Ova bojeva glava nevidljiva je za američki antiraketni sistem, a zbog svoje brzine nemoguće ju je pratiti i oboriti. Iz ruske nuklearne baze u Kaliningradu do Britanije može da dođe za nevjerovatnih 13 minuta.

Tenzije između Britanije i Rusije su trenutno na prekretnici nakon što je tamošnja premijerka Teresa Mej napala Putina da “podriva napore Zapada” za uspostavljanje političke stabilnosti u Siriji.

Baš zbog ove teme Putin je nedavno razgovarao i sa novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trampom, koji je čak tokom predizborne kampanje NATO ocijenio kao “zastarjeo”, te sada Evropa strepi da bi Amerika mogla da izađe iz alijanse čime bi postali lak plijen za Putina.

Novo oružje specijalno je dizajnirano da bude dio nove ruske nuklearke Satan 2, koja je predstavljena javnosti prošlog mjeseca. Raketa 4202 ispaljena je hiljadama milja daleko od bazne stanice Jasni u Rusiji do udaljenog poluostrva na Kamčatki, a zvaničnici iz Kremlja ocijenili su ovo testiranje kao veoma uspješno.

Putinova nova “omiljena igračka” biće spremna za lansiranje 2018. i biće toliko jaka da će granatiranje Hirošime i Nagasakija izgledati kao dječiji film.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: