Objavljeno: 08.01.2017 u 10:44 | Lifestyle, Video, Zdravlje | Komentara:

Neuroznanstvenici otkrili pjesmu koja smanjuje stres i anksioznost za 65 posto! (VIDEO)

Društveni mediji nam omogućuje da usporedimo sve – odnose, prehranu, lik, ljepotu, bogatstvo, životni standard – ne samo s našim prijateljima, ali i sa slavnim osobama. Neuroznanstvenici su otkrili da slušanje posebno dizajnirane pjesme može imati veliki utjecaj razinu tjeskobe.

mozak

Anksioznost – osjećaj strepnje, straha, brige i panike – sigurno je ništa novo. Tjeskoba je stanje koje se očituje osjećajem tjeskobe, ustrašenosti, straha sve do panike, uz psihomotornu (tjelesna) napetost i unutrašnji nemir, te postojanje osjećaja kao da će osoba “eksplodirati”. Najčešće je nemotivirana i nije vezana za objekt ili osobu. Psihijatri dijele tjeskobu u tri glavne vrste:opća tjeskoba, fobije, i panični poremećaj.

Neuroznanstvenici u Ujedinjenom Kraljevstvu su odabrali jednu pjesmu koja rezultira dramatičnim smanjenjem od 65 posto u ukupnoj anksioznosti …

U naše moderno doba, donošenje odluka može izazvati neku vrstu paralize. Često ćemo opsesivno istraživati različite opcije za, recimo, novi par cipela. Na kraju, informacije koje primamo izazivaju preopterećenje u nama, te nas ostavljaju iscrpljenima i stvaraju osjećaj krivnje što smo ”pali” na tako jednostavnom zadatku.

Tehnologija također pridonosi porastu tjeskobe. Mobilni aparati maju tendenciju da se bez njih ne može i da su poput nekog prozora u svijet u kojem potiču osjećaj povezanosti. No, tamna strana pametnih mobitela je potreba da se nenormalno koristimo društvenim mrežama. Inače strahujemo od propuštanja nekih informacija.

Društveni mediji nam omogućuje da usporedimo sve – odnose, prehranu, lik, ljepotu, bogatstvo, životni standard – ne samo s našim prijateljima, ali i sa slavnim osobama. Neuroznanstvenici su otkrili da slušanje posebno dizajnirane pjesme može imati veliki utjecaj razinu tjeskobe, navodi collective-evolution.com

Istraživači s Mindlab International u Ujedinjenom Kraljevstvu htjeli su znati koja vrste glazbe izaziva najveće stanje opuštanja. Ono što su otkrili je da je jedna pjesma – “Weightless” – rezultirala upečatljivim smanjenjem od 65 posto u ukupnoj anksioznosti sudionika, te smanjenje 35 posto u svojim uobičajenim fiziološkim počivalištima cijenama.

Zanimljivo je da je pjesma posebno je osmišljena kako bi se potaknulo vrlo opušteno stanje. Kreirala ju je Marconi unija, glazbenici koji su se udružili sa zvučnim terapeutom te su pažljivo organizirati harmonije, ritmove i bas linije, koji je pak usporavaju rad srca i krvni tlak slušatelja, dok se smanjuju razine hormona stresa kao što je kortizol.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: