Objavljeno: 22.07.2017 u 20:03 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

Naučnici OTVORILI GROB SALVADORA DALIJA, a ono što su u njemu zatekli SVE IH JE OSTAVILO BEZ TEKSTA (VIDEO)

Španski forenzičari ekshumirali su u četvrtak ostatke čuvenog slikara Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva na zahtjev jedne Katalonke. Naučnici su uzeli uzorke kose, noktiju i kostiju, ali je javnost naročito zanimao odgovor na pitanje – u kakvom su stanju legendarni brkovi slavnog umjetnika?!

salvatore-dali

Brkovi Salvadora Dalija i dalje su netaknuti, nakon 30 godina! To je otkriveno pošto su stručnjaci ekshumirali njegovo tijelo kako bi riješili spor oko utvrđivanja očinstva.

U prilično nadrealnoj situaciji, kovčeg sa ostacima Salvadora Dalija je izvađen u četvrtak, a uzimanju uzoraka je prisustvovalo samo pet osoba – sudija, tri isljednika i asistent. Svilenkasta maramica pokrivala je umjetnikovo lice, a onda je sklonjena i potvrđeno je da su brkovi i dalje tu!

Čovjek koji je čuvao tijelo Salvadora Dalija još od 1989.godine pomogao je u radovima u kripti ispod Dalijevog muzeja. Kaže da je bio prezadovoljan kada je video umjetnikove brkove još jednom.

Njegovi brkovi su i dalje netaknuti i u položaju “10 do 10″ – rekao je za katalonski radio misleći na položaj kazaljki na satu što je, nakon 27 godina, prilično fascinantno.

Stručnjaci kažu da je Dalijevo tijelo bilo toliko mumificirano i tvrdo da su morali da koriste testeru kako bi prikupili ostatke kostiju.

Umjetnikovo tijelo uklonjeno je sa počivališta kako bi se riješio spor sa ženom koja tvrdi da je njena majka imala aferu sa slikarom. Ako Pilar Abel dokaže da je ona Dalijeva nezakonita kćerka, imaće pravo na dio ogromnog bogatstva, piše Metro.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: