Objavljeno: 10.01.2018 u 13:10 | Igre, Video, Zabava | Komentara:

Mislite da ste pametni? Probajte da riješite TEST SA HARVARDA IZ 1869. GODINE i možda doživite RUŽNO IZNENAĐENJE

Provjerite svoju inteligenciju i logiku! Pokušajte da riješite ovaj test, pa iskreno kažite – da li ste dovoljno pametni da upišete Harvard?

harvard-koledz

Univerzitet Harvard je godinama u svijetu, uz Kembridž i Oksford, poznat kao jedan od najprestižnijih i najkvalitetnijih po pitanju obrazovanja. Neki od najvećih umova današnjice su bili upravo studenti harvarda.

Osim besprijekornih ocjena iz srednje škole, na Harvardu vas čeka i poseban i veoma pažljivo rađen prijemni ispit. Sudeći po jednom Jutjub klipu, davne 1869. godine na ovom prijemnom našao se i ovaj zadatak iz algebre:

Muškarac je kupio sat, lanac i privezak za 216 dolara. Sat i privezak koštaju zajedno tri puta više od lanca, a lanac i privezak koštaju kao polovina sata.

Koliko šta košta?

Da li možete da riješite ovaj zadatak?

Mala pomoć – biće vam lakše ako jednačinu postavite vizuelno:

test-harvard

Rješenje možete pronaći u snimku:

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: