Objavljeno: 25.09.2016 u 11:22 | Slike, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

LJUDI BIJESNI: U ovom porodilištu bebe stavljaju u KARTONSKE KUTIJE kada se rode (FOTO)

Ekonomska kriza u Venecueli je otišla toliko daleko da doktori koriste kartonske kutije umjesto inkubatora kako bi smjestili novorođenčad.

bebe-kutija1

Slike ovih beba su nakon objavljivanja izazvale bijes javnosti i ponovo stavile u centar pažnje situaciju u kojoj se ova zemlja nalazi.

Manuel Fereira, direktor odsjeka ljudska prava ispred grupe Demokratska unija, rekao je da su slike snimljene u bolnici Domingo Guzman Lander u Barseloni, na sjeveroistoku države Anzoategui. Slike su uslikali članovi osoblja bolnice koji su željeli da ostanu anonimni.

Eksperti kažu da u zemlji gdje vlada ekonomska kriza, gdje nema dovoljno hrane i goriva, nedostaju i druga značajna sredstva.

Daglas Leon, predsednik Zdravstvene Federacije Venecuele,izjavio je da neke bolnice rade sa samo 5 odsto opreme koja im je potrebna.

bebe-porodiliste

Farmaceutska Federacija kaže da je nestašica lijekova preko 80 odsto i da je oko 13 000 ljekara, kao i 20 odsto medicinskog osoblja otišlo iz zemje u posljednje 4 godine, zbog krize u sektoru ali i niskih plata.

Naše bolnice imaju na stotine pacijenata, a mediji stalno izokreću stvari. Za razliku od mnogih mi priznajemo naše greške i nastavljamo da se borimo – objavio je na Tviteru Karlos Rotondaro, direktor sektora za socijalnu zaštitu.

Grupa medicinskih radnika se junu zadesila u parlamentu, gdje su sa političarima razgovarali o nedostatku lijekova u zemlji.

Predsjednik Perua, Pedro Pablo Kuzinski, je na generalnoj skupštini UN govorio o uzasnoj krizi kroz koju Venecuela prolazi i da je situacija stvarno zabrinjavajuća.

Proizvodnja nafte u Venecueli je spala na 2,4 miliona barela dnevno, što je oko 350.000 manje nego prošle godine, prenijeo je Njujork Tajms.

bebe-porodiliste-kutija

Inflacija se utrostručila, a zemlja oskudeva i u hrani, posebno u pirinču i kukuruzu.

Hljeb duplo poskupljuje iz mjeseca u mjesec, a radnici koji rade na naftnim bušotinama kažu da zarađuju manje od dolara dnevno zbog velike inflacije.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: