Objavljeno: 25.02.2017 u 11:29 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Leopard ubio majmunicu, pa je ugledao njenu bebu. Sljedeći trenutak je nestvaran (VIDEO)

U divljini važe zakoni koje možemo nazvati najbrutalnijim samo ako zažmurimo na oba oka na sve ono brutalno što mi činimo u civilizaciji.

babun-i-leopard-1-620x350

Tako grabljivice jedu biljojede, leopardi jedu babune. Nekada su ti babuni ženke sa mladuncima. Ipak, prije nego što se zgrozimo, i to veoma licemerno, na užasnu scenu u kojoj leopard ubija i namjerava da pojede ženku babuna dok njeno malo i nejako mladunče sjedi na majčinom repu, zastanimo na trenutak i pogledajmo nevjerovatan preokret ove situacije.

Kada je leopard skrenuo pažnju sa majke i video mladunče, stvari su se potpuno promijenile. Pažljivo ga je onjušio i s pažnjom vodio računa da mu se nešto ne dogodi.

Iako se mladunče plašilo predatora, uskoro je uspjelo da se opusti, te se snimak završava scenom u kome velika mačka leži pored malog babuna i liže ga u želji da ga zaštiti od hladnoće i drugih opasnosti.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: