Objavljeno: 31.12.2016 u 12:45 | Bizarno, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

KATASTROFA U BERLINU: Migranti pokušali da zapale beskućnika (VIDEO)

Sedmorica migranata između 15 i 18 godina optuženi su za pokušaj ubistva beskućnika u prijestonici Njemačke, Berlinu, kada su na dan Božića pokušali da zapale nesrećnog čovjeka.

migranti-voz

Sva šestorica su se predala policiji nakon što se snimak ovog nemilog događaja pojavio na CCTV-u. Žrtva koja je tom prilikom napadnuta je ostala nepovrijeđena. Sedmi osumnjičeni za kojeg policija tvrdi da je bio organizator, uhapšen je u blizini svoje kuće.

Šestorica mladića su migranti iz Sirije, dok je jedan iz Libana i svi su podnijeli zahtjeve za azil u periodu između 2014. i 2016. godine.

Beskućnik (37) je u vrijeme napada spavao na klupi na stanici metroa prekriven kartonima u Nojkelnu, predgrađu Berlina. Mašinovođa je izletio iz voza i ugasio vatru aparatom za gašenje požara, a pomogli su mu i brojni prolaznici.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: