Objavljeno: 25.07.2015 u 19:58 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

KAO U HOTELU SA 5 ZVJEZDICA: Novi avioni Qatar Airwaysa praznik su za oči (FOTO/VIDEO)

Putovanje biznis klasom Qatar Airwaysa može se uporediti sa rajem. Dvije godine ova kompanija dobija nagradu za ‘Najbolju biznis klasu na svijetu’, i to sasvim opravdano.

Qatar Airways (12)

Njihove letjelice su neke od najluksuznijih aviona koji trenutno postoje i kao da to nije dovoljno ova kompanija preuredila je dio aerodroma Heathrow u Londonu samo za svoje biznis korisnike.

Mnogi ljudi nikad nisu iskusili putovanje biznis klasom, ali kad dobiju priliku, svi žele da putuju Qatar Airwaysom. U dijelu njihovog “Heathrow premjer loungea” vas očekuje luksuz kao u najskupljim hotelima sa 5 zvjezdica.

Qatar Airways (11)

Salon je veliki, ali u isto vrijeme stiče se i utisak privatnosti, a konobari su stalno u pripravnosti i nikad ne morate da ih čekate. Meni je više nego bogat, a vinska karta veoma duga.

Qatar Airways (10)

Ova kompanija je već dvije godine proglašavana avio prevoznikom sa najboljom biznis klasom na svijetu, a jedan od najboljih primjera da je to zasluženo jeste njihova letjelica Airbus A350. U drugom avionu, Boingu 787, dočekuju vas sa vinom, a sjedišta su udobna i prostrana sa ekranima kompjutera za one koji nose laptopove.

Qatar Airways (1)

Ako vam bilo šta treba, dovoljno je da pritisneta dugme i konobar će doći, a sjedišta se rasklapaju i pretvaraju u krevete ako vam se prispava.

U Airbusu A350 sva sjedišta su okrenuta ka dva prolaza, pa ne morate da preskačate nikoga da biste izašli iz svog sjedišta i otišli do toaleta.

Qatar Airways (6)

U avionu A380, koji je double-decker, prostor ispred sjedišta je veoma širok, toliko da se može staviti sto ispred njih, pa dvije osobe mogu da objeduju kao da su u restoranu.

Qatar Airways (4)

Toaleti su ogromni, kao u noćnim klubovima i cijela atmosfera je kao da se nalazite u futurističkom filmu.

Više fotografija pogledajte u galeriji:

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: