Objavljeno: 23.07.2017 u 10:16 | Bizarno, Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

IZBJEGAVALA JE DORUČAK i hranila se neredovno, ono što su joj doktori PRONAŠLI U TIJELU – ŠOKIRAĆE VAS! (FOTO+VIDEO)

Doručak je najvažniji obrok. Ukoliko ga izbjegavate, pročitajte ovu priču i shvatićete da pravite ogromnu grešku!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Naime, više od 200 kamenja je uklonjeno iz tijela jedne žene, tokom operacije u Kini! Neki od kamenja su bili veličine jaja, a uklonjeni su iz žučne kese i jetre. Operacija je trajala čak šest i po sati, a hirurzi su naglasili da je pojava kamenja posljedica izbjegavanog doručka i neredovne ishrane. Zapravo, ova gosopođa nije doručkovala više od deceniju!

Žena koja je identifikovana samo kao gospođa Čen, godinama se nije hranila kvalitetno, jela je ostatke hrane i njena ishrana je bila neredovna. A, sve je počelo tako što je prije više od 10 godina osjetila bolove u stomaku. Već tada ju je doktor savjetovao da se operiše, ali ona nije željela da ide “pod nož”, prenosi “Metro”.

kamenje-u-tijelu (2)

Prošle nedelje, bol koji je trajao godinama, postao je nepodnošljiv i gospođa Čen je morala na operacioni sto. Doktor Hojan Huvej, koji je izvršio operaciju, naglašava da dugi periodi bez hrane stvaraju uslove za nastanak kamena u žučnoj kesi. Bez stimulacije koju vrši hrana, ne stvara se dovoljno razblažujućih žučnih kiselina koje održavaju holesterol u razblaženom stanju, kada nije sposoban da stvara kamen.

Zato je štetno preskakati obroke, posebno doručak!

Kamen u žučnoj kesi je veoma često oboljenje. Mnogo je češće kod žena, nego muškaraca. Veći dio vremena kamenčići miruju, ne izazivaju tegobe i otkriju se slučajno pri ultrazvučnom pregledu trbuha. Ali, kada se pokrenu i zaglave u kanalu žučne kese dovode do jakog bola! Bol se javlja ispod desnog rebarnog luka, širi se u leđa, desnu lopaticu, a često i u desno rame. Nekada se širi ka grudima, pa liči na bol kod infarkta.

kamenje-u-tijelu (3)

Žučni napad traje od nekoliko minuta do više časova. Nekada je bol praćen mukom i povraćanjem koje ne donosi olakšanje. Žučni kamenci su najčešće sastavljeni od holesterola, znatno rjeđe od bilirubina. Kalcijum se često nataloži preko tog holesterolskog ili bilirubinskog jezgra.

Mehanizam nastanka kamena nije potpuno razjašnjen. Zna se da je posljedica delovanja više faktora, posebno poremećaja odnosa između žučnih soli, holesterola i fosfolipida u žuči. Nasljedna predispozicija je bitna pa su neki ljudi jednostavno skloni stvaranju kamenaca.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: