Objavljeno: 05.03.2018 u 12:47 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Imao je samo 13 godina kada je postao otac: Uslijedio je nevjerovatan obrt, a evo kako izgleda danas…

On je i sam bio još dijete kada su fotografije na kojima hrani svoju kćerkicu zapanjile svijet, piše The Sun. Šest nedelja se priča o Alfiju Patenu ‘vrtila’ po medijima, a novinari su ga nazivali najmlađim ocem u Velikoj Britaniji.

alfi-paten (1)

Alfi Paten je 2009. godine, kada je imao 13 godina postao otac djevojčice Mejsi Roksen. Mediji su ga se sjetili poslije nekoliko godina, jer u ovoj zemlji sada ima i novih rekordera po pitanju roditeljstva. Majka ima 12, a otac 13 godina. Alfi im je poručio: “Možda vam se sada sviđa da imate bebu, ali drugačije ćete misliti kada budete imali 18 godina”.

- To je bilo ludo vrijeme. Držati Mejsi u svom naručju po prvi put bilo je nevjerovatno iskustvo. Bio sam previše neiskusan da bih shvatio posljedice toga što sam mlad roditelj, ali mi se dopadalo da je držim u naručju i odmah sam je zavolio – govorio je Alfi.

alfi-paten (1)

ŠTA SU TO FINANSIJE?

Majka, Šantel Stedmen imala je samo 15 godina kada je rodila Mejsi, a Alfi je ubrzo postao poznat kao najmlađi otac u Britaniji, te ga mediji nisu ostavljali na miru. Novinari su postavljali najrazličitija pitanja, a jedno od njih bilo je i da li će moći djevojčicu finansijski da obezbjedi, na šta je Alfi upitao – šta su to finansije?

Nikola, Alfijeva majka je insistirala na testu očinstva, budući da su još dva dječaka iz komšiluka izjavila da postoji mogućnost da su baš oni očevi, navodi Blic. Zato je ona željela da stvar istjera na čistac. Test je pokazao da Alfi ipak nije otac. To saznanje ga je potpuno slomilo.

- Plakao sam danima i jedva napuštao svoju sobu. Situacija je dodatno pogoršana, jer nisam nikada više vidio Mejsi zato što su se Šantel i njena porodica preselili čim su saznali da ja nisam otac – govori nakon svega Alfi.

tyler-barke

NAJVEĆA GREŠKA U ŽIVOTU

Ispostavilo se da je otac drugi dječak iz komšiluka, Tajler Barker, koji je u trenutku začeća imao isto 13 godina, a koji je priznao da je izgubio nevinost sa Šantel jedne noći pod dejstvom alkohola. Kasnije je rekao da mu je to bila najveća greška u životu i da bi volio da je nikada nije ni upoznao, ali i da se to desilo samo jednom i da je mislio da je ona “vodila računa o kontracepciji”.

- Nastavio sam dalje. Porodica je pomogla. Prijatelji su pomogli. To što sam tako mali imao se*s, uništilo mi je život – izjavio je Alfi.

JOŠ JE RANO ZA DJECU

Mnogi su mislili da su Alfijevi roditelji dobili mnogo novca za brojne članke koji su izlazili, ali oni su to demantovali i dodali da nisu ni sami svjesni kako je došlo do toliko priča o njima i ogromne medijske pažnje. Alfi je godinama kasnije izjavio da mu je drago da on nije otac i da je od tada imao i nekoliko ljubavi, ali da o očinstvu još uvijek ne razmišlja.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: