Objavljeno: 16.05.2017 u 17:31 | Regija, Video, Vijesti | Komentara:

Igrica koja ubija djecu stigla u Srbiju: Djevojčica iz Beograda dobila poruku koja je prestravila!

Na desetine djece su širom svijeta, igrajući ovu igricu izvršila samoubistvo, a ona je sada stigla i do neše djece.

djevojcica-plavi-kit

- Svaki zadatak moraš marljivo ispuniti i niko ne smije znati ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ mi fotografiju. I na kraju igre, umreš. Jesi li spremna? – riječi su kojim se maloljetnici uvode u svijet “samoubilačke“ onlajn igrice “Plavi kit“.

Učenica osnovne škole iz Beograda dobila je prije nekolio dana poziv da pristupi igrici, ali na sreću odmah je rekla majci, koja je obavijestila školu.

- Na instagramu je dobila link i poruku da se priključi igrici. Pitali su je da li je sigurna. Vidno uplašena došla je da mi kaže šta joj se dogodilo i da je odmah izbrisala poruku koju je dobila. Ja sam obavijestila direktorku škole, a ona je obavijestila đake i nastavnike. Međutim moja kćerka nije jedina koja je dobila poziv, znamo za još nekolo djece koja su uglavnom skrinšotovala poruke i objavila na svojim instagram profilima – kaže uplašena majka.

Koliko je cijela stvar opasna, govori i to što se povodom ove opasne video igrice prošle nedjelje oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je izdalo upozorenje roditeljima i nastavnicima da obrate pažnju na ponašanje djece.

U saopštenju se kaže da je igrica “Plavi kit“ prije svega usjmerena na mlađu populaciju, a izgleda ovako: u periodu od 50 dana igranja pred djecu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: