Objavljeno: 26.02.2018 u 15:16 | Bizarno, Slike, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

HOROR: Djevojčicu rastrgali ulični psi dok se vraćala iz škole

Lizu Kanareikinu (12) iz Ukrajine, rastrgli su ulični psi kada se vraćala kući iz škole a onda su je ‘djelimično pojeli’, pišu tamošnji mediji.

psi-djevojcica

Životinje su je napale u šumi kroz koju je prolazila svakog dana na putu od škole do kuće, u ukrajinskom gradu Harcesku, na oko 30 kilometara od Donjecka. Kada se nije vratila iz škole na vrijeme, njeni roditleji su počeli da je traže, i pronašli njeno rastrgnuto tijelo u snijegu natopljenom krvlju.

Kako prenosi “Dejli mejl”, njeno tijelo su zatekli u užasnom stanju, koje su rastrgli psi. Njena komšinica Natalija Skiba rekla je da se “dijete vraćalo iz škole i da nije uspjela”.

- Pronašli su je ovdje u šumi, bila je raskomadana u dijelove – rekla je Natalija.

Jedan lokalni medij izvijestio je da su dijelovi njenog tijela “bukvalno bili rasrgnuti”, a da je snijeg bio “crven od krvi”.

Drugi mediji navode da su psi delimično pojeli tijelo djevojčice.

- Policija je otvorila kriminalnu istragu i ubila nekoliko pasa kako bi se provjerilo šta imaju u stomacima – javljaju tamošnji mediji. Policija ispituje i građane ne bi li pronašla moguće svjedoke tragedije.

psi-djevojcica2

Komšija nastradale djevojčice Dmitri Curakov rekao je da je iz automobila prvo vidio njen školski ranac.

- Otvorio sam ga i video školske knjige, sveske… Jedna je bila na ruskom, za šesti razred – rekao je Curakov.

Iz policije je rečeno da neće davati saopštenja dok ne budu imali rezultate forenzičkih analiza.

Lokalno stanovništo veoma je zabrinuto zbog pasa lutalica. Kako piše “Dejli mejl”, žena po imenu Galina požalila se da ju pas ujeo ispred samog supermarketa. Mještani pričaju da se problem sa psima pogoršao od početka sukoba u Donjecku, kada su mnogi ljudi bježali i napuštali svoje ljubimce.

- Ovo je jedna od posljedica rata, svi razumijemo da su ovi psi napušteni i da su podivljali. Sada se kreću od grada do grada, i povremeno napadaju i ljude. Svakog mjeseca odvedemo 50 do 100 pasa, polovinu vratimo sterilisane i čipovane, ostale uništimo – rekao je Vladimir Cimerman, zvaničnik gradske administracije iz Donjecka.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: