Objavljeno: 20.04.2018 u 13:13 | Lifestyle, Video, Zdravlje | Komentara:

Fantastičnom snimkom pokazao kako je u samo 12 sedmica došao od pivske škembe do ‘pločica’

Mladić koji je transformirao svoje tijelo u samo 12 sedmica objavio je time lapse snimku svog podviga te postao hit na internetu.

stomak-plocice (1)

Hunter Hobbs (24) iz Normana u Oklahomi u samo tri mjeseca uspio je izgubiti 19 kilograma te od pivske škembe dobiti six pack.

Eksperiment je počeo iz znatiželje, a priznaje kako je to nešto najteže što je ikad napravio. U tih 90 dana 5-6 puta tjedno dizao je utege u teretani. Kad je započeo eksperiment, koristio je teže utege, da bi se zatim postepeno prebacio na lakše i ubrzavao tempo.

No najteži dio Hunteru, koji radi uredski posao u jednoj naftnoj kompaniji, bio je dijeta, za koju vjeruje da je “najviše pomogla”.

Obično je jeo piletinu, slatki krumpir, zobenu kašu, salate, bademe, proteinske šejkove… “Također, kuhao sam sve svoje obroke i nosio ih na posao i rijetko sam jeo vani”, rekao je za Daily Mail.

Dodao je kako je pio i velike količine vode (barem 3,5 litara dnevno), ali i izbjegavao gazirana pića i alkohol (osim u nekoliko posebnih prilika).

Na početku svoje transformacije osjećao se “iscrpljeno, demotivirano i uvijek gladno”. “Nakon otprilike tri tjedna, kad sam vidio stvarne promjene i kad mi se tijelo priviknulo, osjećao sam se sve bolje”, kaže.

stomak-plocice (2)

“Ova transformacija trebala je biti ekstrem, a ne nešto dugoročno. Još uvijek ću odlaziti u teretanu pet-šest puta tjedno, no neću toliko paziti jedem li vani ili popijem li nekoliko čašica s prijateljima”, zaključio je.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: