Objavljeno: 30.01.2018 u 12:58 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Došao je na rutinski pregled, apsolutno ga ništa nije boljelo, a onda su mu ljekari iz zadnjice izvukli čudo dugo 3 metra. I to ŽIVO

Muškarac iz Singapura šokirao je ljekare glavne bolnice kada su mu iz anusa izvukli pantljičaru dugu 2,8 metra.

crv-620x350

Kako bi je slikali u medicinske svrhe, zaposleni na odjeljenju makrobiologije morali su da je presaviju 18 puta kako bi stala u kadar. Što je najluđe, pacijent prije pregleda nije osjećao nikakvu bol u tijelu.

- Pacijent se tokom pregleda pomalo naprezao kada smo mu savjetovali da se još više napne. Potom je pantljičara krenula da mu izlazi iz zadnjice – rekao je doktor Hsu Li Jang.

On je istakao kako je ovo sigurno bila pantljičara pošto ništa drugo ovakve anatomije ne bi moglo da neprimjetno raste u ljudskom tijelu.

- Odrasla pantljičara imala je glavu, vrat i druge dijelove tela. U jednom od njih mogla je da proizvodi jaja. Mora se znati koliko je opasno jesti sirovu ribu, svinjsko i goveđe meso – rekao je Hsu.

Mediji u Singapuru naglašavaju da se ovakvi slučajevi dešavaju jako rijetko. Simptomi su obično generalna slabost tijela, dijareja i bol u predjelu stomaka. Najčešće se javljaju ako je pacijent jeo sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu. Još gore je ako je pacijent pojeo ribu zaraženu bakterijama.

Vašington post je nedavno objavio priču o muškarcu koji je svakog dana jeo sirovu ribu, pa su mu na kraju u stomaku našli pantljičaru dugu 1,6 metra. U odnosu na pomenutog stanovnika Singapura, ovaj je imao bolove i dijareju nakon što je pojeo lososa. Doktori su mu izvadili živu pantljičaru.

Pogledajte slične bizarne slučajeve kod pacijenata:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: