Objavljeno: 11.03.2018 u 12:19 | Ostalo, Video | Komentara:

Djevojčica čupa svoju majku, šutira je i gađa: ‘Osjetim je kao da mi izlazi iz rupe iza glave i želi da zgrabi i prebije mamu’

Lisa (29) iz Birmingema je samohrana majka koja živi sa svojim roditeljima i šestogodišnjom kćerkom Demi. Njen najveći problem je što njena kćerke ima česte ispade bijesa, stalno je tuče i ne plaši se nikoga.

djevojcica

Kada Lisa nešto zabrani kćerki, Demi počne da je čupa, gađa predmetima, udara rukama i nogama, zbog čega je zatražila pomoć majke Šeron. Baka u situacijama izliva bijesa djeluje kao tampon zona kako bi svoju kćerku spasila od šestogodišnje unuke.

Lisa je imala težak porođaj, a ona i njena kćerka su zamalo umrle. Međutim, mama nikada nije kćerku krivila za to i nije joj pokazala svoj bijes, niti veliku strast i požrtvovnost.

Iako je Demi često tukla svoju majku, Lisa se uvijek trudila da riješi situaciju i da udovolji kćerki, koja je imala bipolaran poremećaj. Čak je i sama Demi svjesna “loše Demi” koja je, kako ona kaže, “strašna.”

- Osjetim je kao da mi izlazi iz rupe iza glave i želi da zgrabi i prebije mamu. Želim da je nema, ali ja jednostavno ne mogu da je sklonim – rekla je djevojčica.

Pošto je situacija već postala ozbiljna, Lisa je potražila psihološku pomoć od Laverne Antrobus, voditeljke TV emisije “Nasilno dijete, očajni roditelji”.

Laverna i njena ekipa počeli su da posmatraju porodicu, a nakon šest nedelja terapije Demi se promijenila.

Prvi problem, prema njenim riječima, je taj što Demi nije znala ko joj je glavni autoritet, mama ili baka, a kažnjavala je svoju majku jer joj mama nije uzvraćala.

Laverna je zamolila baku da se više ne miješa između njih, jer mama mora da pronađe način da djevojčici bude autoritet, ali i da joj pokaže svoje pravo lice.

Poslije nekoliko nedelja terapije, Lisa je naučila da pred kćerkom mora da bude otvorenija i da pokazuje svoja osjećanja. I najvažnije, Lisa mora da nauči bolje da pregovara kako bi uspjela da spriječi njene napade bijesa.

Majka je pokazala Demi da nema razloga da se ljuti na nju i da je ona glavna, a baka se više nije miješala. Djevojčica je uspjela da “lošu Demi” stavi pod kontrolu.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: