Objavljeno: 22.01.2018 u 12:07 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Djevojčica (9) svako jutro nosi bolesnog brata (12) na leđima do škole i poručuje mu – JA ĆU BITI TVOJE NOGE, BATO! (VIDEO)

Žu Dingšuang, devetogodišnja djevojčica iz Gagnanana, grada iz jugozapadne Kine, život već ima smisla.

djevojcica-nosi-decaka-620x350

Učiti, slušati mamu i tatu i pomagati starijem bati u svemu.

Ova predivna djevojčica svakog jutra nosi bolesnog starijeg brata (12) od kuće do škole a potom mu pomaže i u ostalim aktivnostima.

Iako kuća nije previše udaljena od škole (500 metara) za leđa jedne devetogodišnjakinje to je u svakom slučaju veliki napor, ali ne i za Žu.

Kako su roditelji zbog posla bili primorani da odustanu od školovanja sina, Žu je odlučila da doslovno sve preuzme na sebe.

Rekla im je da će ona pomoći bratu i to i čini – pored toga što ga nosi u školu, ona mu vezuje pertle a na fizičkom ga gura u kolicima kako bi imao osjećaj da nije izopšten od drugova.

Ovo nije sve. Po povratku kući, Žu pomaže i roditeljima tako što usisava i pere sudove a onda sa bratom radi domaće zadatke.

Nije poznato da li se njen brat rodio onemogućen da hoda ili je možda doživio neku saobraćajnu nesreću.

- Ja ću biti njegove noge. Biću s njim zauvijek! – radosno poručuje Žu dok se sprema za novi školski dan sa bratom.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: