Objavljeno: 13.03.2018 u 14:43 | Crna Hronika, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

Dječaka tražila cijela zemlja pa naišli na strašan prizor u autu

Gabriel Cruz je nestao 27. februara. U potrazi je sudjelovala cijela zemlja. Aktivno ga je tražila i očeva partnerica Ana Julia Quezada (43). Sada je osumnjičena za ubistvo

gabriel

Slučaj Gabriela Cruza, dječaka starog osam godina na noge je podigao cijelu Španiju. Dječak je 27. februara izašao iz kuće svoje bake u selu Las Hortichuelas u općini Nijar. Baki je rekao da se ide igrati s prijateljima.

Tada je nestao i počela je velika potraga za njim. 3. marta njegov otac Angel Cruz i njegova partnerica Ana Julia Quezada (43), inače iz Dominikanske Republike, su oko 10 kilometara od kuće pronašli dječakovu majicu. Quezada je otada bila pod nadzorom policije. U nedjelju su potvrdili svoje sumnje. Zatekli su Anu Juliju u automobilu.

Osumnjičena Ana Julia

Osumnjičena Ana Julia

Sprovod malenog Gabriela

U prtljažniku su pronašli mrtvog dječaka. U videu hapšenja može se čuti kako viče: ‘Nisam to učinila! Tek sam ovoga jutra preuzela auto!’. Quezada je redovito sudjelovala u potragama za dječakom.

Policija sada istražuje još jedan slučaj. 1996. godine je djevojčica (4) koja je bila pod nadzorom Quezade pala kroz prozor i umrla. Tada je to proglašeno nesretnim slučajem no policija je sada vrlo sumnjičava.

U ponedjeljak je Gabrielova majka Patricia Ramirez rekla kako je od početka sumnjala u Quezadu, no ipak je apelirala na mir i da se institucijama dopusti da odrade svoj posao, piše BBC.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: