Objavljeno: 28.02.2018 u 12:44 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Bosanac ima 75 godina i šeta po snijegu u gaćama: Ljudi misle da je bolestan, a on je otkrio kako je jednom za svagda pobijedio zimu

Iako se Vitez u Bosni jutros probudio na 14 stepeni ispod nule i pod snijegom, to nije obeshrabrilo Blaška Andrića (75) da, kao i svakog drugog dana prošeta po gradu, što možda i ne bi bilo tako čudno da on i po ovoj hladnoći u šetnju nije krenuo kao da je napolju ljeto, odjeven samo u majicu i kratke pantalone.

bosanac-snijeg

Prošetao je pored viteške pijace i sve prisutne prodavce i posjetioce ostavio u nevjerici. Mnogi od njih pomislili su da je riječ o bolesnom čovjeku, prenosi portal Flash.ba.

Ipak, sve ih je razuvjerio. Blaško kaže da je to njegov stil života i da bez obzira na niske temperature dnevno prelazi između 10 i 15 kilometara. Naravno, odjeven samo u majicu i kratke pantalone, iako je zima.

Kako je objasnio, imunitet na zimu stekao je jednom prilikom kad je u Sjenici prepješačio 25 kilometara na temperaturi od -31 stepen. Kad je stigao kući, okupao se u hladnoj vodi i više nikada nije osjetio hladnoću.

Iako će mnogi pomisliti da je šašav, Blaško kaže da će u tom slučaju i on tako reagovati na druge.

Pogledajte video:

Izvor: flash.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: