Objavljeno: 09.08.2017 u 13:08 | Hrana i piće, Lifestyle, Video | Komentara:

BOLJE I OD PRAVOG ROŠTILJA: Napravite PLJESKAVICE OD KROMPIRA i raspametite prijatelje ovim ručkom! (VIDEO RECEPT)

Prosto je nevjerovatno kako od običnog krompir pirea mogu da se naprave tako dobre pljeskavice! Naravno uz još dodataka koji će ostati tajna ako ne pogledate ovaj fantastičan video recept.

pljeskavice-od-krompira

Potrebno je:

1/2 kg krompira
250 g bijelog pilećeg mesa
ulje
1 jaje
100 g prezli
1 glavica crnog luka
4 čena bijelog luka
1 mala kafena kašičica aleve paprike
so, biber
peršunov list

Priprema:

Pileće meso samljeti, a krompir skuvati u ljusci, oljuštiti i odmah izgnječiti. Dodati sjeckan crni i bijeli luk, alevu papriku, biber, so, 4-5 kašika prezli, jaje i sjeckan peršunov list.

Poslužavnik namazati uljem. Rukama dobro izmjesiti, praviti loptice pa ih malo na dlanu rastanjiti i praviti male pljeskavice. Kad pravite pljeskavice uvijek malo ruke namažite uljem da vam se smjesa ne lijepi.

Ulje ugrijte u tiganju. Svaku pljeskavice provucite kroz prezle i pržite da postanu lijepo rumene. Vadite na upijajući papir. Služite tople kao glavno jelo ili kao prilog.

Uz njih možete kombinovati razne priloge, kajmak, sir, kečap, razne sosove…

Izvor: dnevno.rs/Bakina kuhinja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: