Objavljeno: 29.09.2017 u 11:55 | Bizarno, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

Bili su toliko zauzeti selfijem da nisu vidjeli stravičnu scenu

Mladići koji su napravili selfie su izašli iz vode, osušili i s ostatkom grupe otišli u obilazak lokalnog hrama. Tek kasnije su primijetili da njihovog kolege nema…

mladic-voda-selfie

Grupa mladića u Indiji je snimila selfie dok se njihov prijatelj utapao. Vishwas G. (17) utopio se u jezeru u blizini Bengalurua nakon što je s grupom prijatelja otišao na kupanje. U vodu je ušao na nagovor prijatelja iako nije znao plivati.

Mladići koji su napravili selfie su izašli iz vode, osušili se i s ostatkom grupe otišli u obilazak lokalnog hrama. Nakon više od sat vremena nastavnici i grupa su primijetili da Vishwasa nema.

Počeli su ga tražiti. Jedan od mladića je na mobitelu gledao fotografije kako bi vidio gdje su posljednji put vidjeli prijatelja i zatim je pronašao uznemirujuću fotografiju. Mladića su uskoro pronašli kako mrtav pluta na površini jezera. Pozvali su policiju.

Obitelj i prijatelji optužuju školu odnosno nastavnike za nesmotrenost i nestručnost zbog koje je Vishwas poginuo. Policija je rekla da su mladići ignorirali znak upozorenja prema kojem je kupanje u jezeru strogo zabranjeno.

- Otac mladića je podigao tužbu. Iako smo mi slučaj tretirali kao nesreću. No moguće je da otac dobije spor na sudu jer je njegov sin bio maloljetan i za njega su bili odgovorni organizatori izleta – rekli su u policiji, piše Independent.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: