Objavljeno: 07.11.2017 u 12:33 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

BILA JE U ISIS-u, A SADA SE PREDALA ISUSU: Rađala sam djecu samo da jednog dana postanu mudžahedini. A onda sam shvatila da mi muž želi biti novi Osama

Tania Georgelas, 33-godišnja Britanka, čiji roditelji su podrijetlom iz Bangladeša, u ekskluzivnom intervjuu za The Atlantic otkrila je zašto se priključila ISIS-u i što ju je nagnalo da poslije nekog vremena ipak napusti zloglasnu Islamsku državu i počne graditi novi život u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tania-Georgelas

- Odrasla sam u Harrowu u Londonu i od malih nogu susretala sam se s predrasudama i rasističkim ispadima. Susjedi su nam razbijali prozore, vrijeđali nas… Osjećala sam se kao potpuni autsajder i zapravo sam cijelo vrijeme tražila način kako da se osvetim tim zlim ljudima koji su nam htjeli pošto-poto napakostiti – prisjetila se Tania.

Za radikalni islam se, kaže, počela zanimati nakon terorističkog napada na “njujorške blizance” 2001. Nekoliko godina poslije, Britanka je otišla na prosvjed protiv rata u Iraku i upravo je ondje dobila letak s podacima o internetskoj stranici za upoznavanje i spajanje s “pravim muslimanima”. Tako je, objašnjava, stupila u kontakt s Johnom Georgelasom, Amerikancem koji danas slovi kao jedan od najozloglašenijih džihadista iz redova ISIS-a.

- Zaljubili smo se i počeli maštati o životu u kalifatu. Bila sam trudna s četvrtim djetetom kad smo se 2013. odlučili preseliti u grad A’zaz u Siriji i priključiti radikalnim islamistima. Rađala sam djecu samo s jednim ciljem – da jednoga dana postanu mudžahedini, borci, teroristi… – izjavila je Georgelas.

Ipak, život u Siriji nije je nimalo oduševio – obitelj je spavala u trošnoj kućici bez prozora, nisu imali ni vode ni struje, a nedugo nakon što su stigli u novu domovinu, Tania i djeca teško su se razboljeli.

- Ni dan danas ne mogu vjerovati da me suprug pustio da odem s djecom – govori Britanka, koja već neko vrijeme živi u Dallasu u Teksasu, i to ni manje ni više nego kod Johnovih roditelja, od kojega se ona u međuvremenu i službeno rastala. On je i dalje negdje u Siriji te se bori na strani terorista.

Otkad je započela novi život u Americi, bivša ISIS-ova mladenka Tania ima i novoga dečka – IT stručnjaka Craiga također je upoznala na internetskoj stranici za spojeve, a on se u nju zaljubio znajući da joj je bivši suprug zloglasni mudžahedin.

- Kad sam otvarala profil na stranici za upoznavanje, napisala sam: ‘Imam četvero djece i bivšeg muža koji me napustio kako bi postao novi Osama Bin Laden’. Dobila sam 1300 poruka, a Craigu, s kojim sam danas u sretnoj vezi, nije smetala moja prošlost – rekla je Georgelas, koja bi, prenosi Daily Mail, u budućnosti voljela pomagati bivšim tj. rehabilitiranim ekstremistima.

U međuvremenu je s novim dečkom krenula u jednu protestantnsku crkvu i kaže da je velika vjernica.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: