Objavljeno: 14.04.2017 u 13:27 | Film, Ljepotice, Showtime, Slike, TV, Video | Komentara:

Bila je PRELIJEPA i talentovana – UBIO ju je na kućnom pragu! (FOTO + VIDEO)

U vrijeme kada se proganjanje ličnosti tretiralo kao sitan prekršaj tragično je nastradala jedna od najvećih nada Holivuda, mlada glumica Rebeka Šefer. Njen život tragično je ugašen 18. jula 1989. godina na vratima njenog stana Nju je godinama proganjao Robert Bardo, koji ju je u julu 1989. godine i ubio na vratima stana u kojem je živjela, u Los Anđelesu.

rebeka-safer (2)

Sve je počelo Rebekinim pojavljivanjem u sitkomu “Moja sestra Sem”, koja je mladoj i perspektivnoj glumici donijela ogroman uspjeh i veliku popularnost. Svi su joj predviđali ogroman uspjeh, a publika ju je obožavala. Rebeka je postala omiljeni lik iz serije, zbog čega se broj pisama obožavatelja koje je dobijala samo uvećavao.

Veliki dio slao je tada 16-ogodišnji Robert Bardo, koji je Rebeku uhodio naredne 3 godine. I dok su, u početku, pisma bila puna ljubavi prema Šeferovoj, preokret se dogodio kada je Bardo doputovao u Los Anđeles sa samo jedinim ciljem. Neuspjeli pokušaj da upozna Rebeku Šefer na setu serije, pokrenuće niz tragičnih događaja, koji će mladu glumicu odvesti ravno u smrt, a njenog ubicu na doživotnu robiju.

rebeka-safer (1)

Bardo je bio odlučan u namjeri da sretne Šeferovu, pa je do njene kućne adrese došao posredstvom privatne detektivske agencije. Kobnog dana, Rebeka je otvorila vrata Bardou misleći da je kurir koji je trebalo da joj donese scenario za film. Hladnokrvno ju je upucao na kućnom pragu. Imao je samo 19 godina. Osuđen je na doživotnu robiju bez prava na pomilovanje i danas je u zatvoru.

rebeka-safer (3)

Inače, Rebekina smrt dovela je do donošenja zakona o uhođenju, najprije u Kaliforniji 1990. godine, a nakon toga i u drugim državama u sastavu SAD, ali i u Kanadi, Australiji, Holandiji, Belgiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Njemačkoj koje su sve uskladile svoja zakonodavstva radi kažnjavanja ovakvog ponašanja.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: