Objavljeno: 25.02.2017 u 11:22 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Beba prvo ostaje bez nogica i ruku, pa joj raskomadaju glavu: Abortus poslije ovoga sigurno nećete uraditi (VIDEO)

Doktor Entoni Levatino, ginekolog koji je radio abortuse, objasnio je javnosti, koristeći animaciju, šta se, tokom abortusa dešava sa majkom i bebom. On sam izveo je 1.200 abortusa.

Abortus-620x350

U snimku priča o tome kako se okončava trudnoća u drugom tromjesečju. Beba je tada, u dvadesetoj nedelji, veličine dlana odraslog čovjeka.

Veći dio javnosti je neinformisan o tome šta se dešava tokom abortusa – smatraju u organizaciji koja je protivnik abortusa “Live Action”.

Oni koji lobiraju za abortus cijelu proceduru maskiraju eufemizmima. Koriste izraze kao što su produkt začeća, okončanje trudnoće i slično.

Nedavna anketa je otkrila da je čak 81 odsto Amerikanaca za neko od ograničenja na abortus, uključujući da se procedura ograničava na trudnoće do prva tri mjeseca.

U istraživanju u kome je učestvovalo 1.700 Amerikanaca, 66 odsto njih koji sebe smatraju pristalicama izbora “za abortus” kažu da abortus treba dozvoliti u nekim slučajevima: u prvom tromjesečju, u slučajevima silovanja, incesta ili da se spase majčin život. Ili da se nikada ne dozvoli.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: