Objavljeno: 06.12.2017 u 12:04 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

8 američkih vojnika pronašli 5.000 godina staru letelicu, a potom misteriozno nestali (VIDEO)

U pećini u Avganistanu je pronađena vimana, drevna mitska letjelica opisana u sanskritskim knjigama.

vojnici

To je privuklo pažnju brojnih svjetskih lidera, uključujući i američkog predsjednika.

Grupa vojnika je otkrila letjelicu na izviđačkoj misiji u pustinji u Avganistanu. Osam američkih vojnika je nakon toga nestalo.

Procjenjuje se da je vimana pronađena u Avganistanu stara oko 5.000 godina. Takođe se navodi da je zaštićena čudnom energetskom barijerom koja sprječava vojnike da je izvuku iz pećine.

Letjelica pronađena u pećini a opisana kao vimana se izgleda nalazi u nekakvom „vremenskom bunaru“ i vjeruje se da je zato 8 američkih vojnika nestalo pokušavajući da izvuče letjelicu iz pećine u kojoj se ona nalazi 5.000 godina.

Prema drevnom sanskritskom epu Mahabharata, vimana ima obim od oko 6 metara i četiri jaka točka. Mahabharata pominje i različito smrtonosno oružje na letjelici, uključujući bukteće projektile.

Kada se uključi, ona proizvodi svjetlosni zrak koji može da proguta neku metu ukoliko se usmjeri na nju.

Još jedna stvar vezana za izvještaj jeste da nije pronađena bilo koja vimana, već ona čiji je vlasnik drevni prorok Zoroaster, osnivač važne religije zoroastrijanizma.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: