Objavljeno: 27.07.2013 u 10:58 | Nogomet, Svijet | Komentara:

Namještene tri utakmice Evropske lige, jednu od njih namjestio i klub iz BiH?!

KLADIONICA2

Kako tvrde švedski mediji, pozivajući se na švajcarsku kompaniju FederBett, neke utakmice u evropskim takmičenjima ove sezone su bile namještene. Kompanija FederBett bavi se kontrolom uplata u kladionicama na parove u fudbalu, te svaku nepravilnost kontroliše.

Tako su jutros nadležnoj komisiji FIFA-a prijavljene tri utakmice, od kojih je u jednu umiješana i jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Portal Svenska tvrdi da su u namještanju, osim kluba iz Bosne i Hercegovine, učestvovale ekipe iz Mađarske, Gruzije, Albanije Moldavije.

Osim toga, pod istragom je utakmica između Elfsborga i Daugave, koja je završila rezultatom 7:1.

“FederBet je primio određena upozorenja kada je riječ o utakmici između Elfsborga i Daugava, jer su na taj par uplaćivani neobično visoki novčani iznosi u on-line klađenju”, navodi se iz FederBeta.

Za sada nije poznato koje su sve utakmice prijavljene FIFA-a, ali će se znati vrlo brzo.

Izvor: www.sport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: