Objavljeno: 21.01.2018 u 13:55 | Film, Ljepotice, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Sjećate li se bake, glavne junakinje filma ‘Titanik?’ Ovako je izgledala kada je bila mlada…

Glorija Stjuart je rođena davne 1910. godine…

Svoju glumačku karijeru, započela je nastupima na ,,Berkli” koledžu u Kaliforniji. 1930. godine, napustila je svoje studije kako bi se sa svojim suprugom preselila u San Francisko.

glumica-titanik (1)

Ubrzo su je producenti iz ,,Univerzala” primetili i angažovali za snimanje filma.

Igrala je u mnogim filmovima i bila veoma uspješna. Pošto se njen muž nije slagao sa njenim izborom karijere, razveli su se 1934. godine.

glumica-titanik (2)

Pošto je željela da još više napreduje, raskinula je ugovor sa ,,Univerzalom” i potpisala novi sa filmskom kućom ,,20th Century Fox.”

Tokom rata, Glorija je osjetila potrebu da doprinese svom narodu, pa je zabavljala trupe u bolnicama i pomagala ranjenicima u liječenju.

glumica-titanik (3)

1997. godine, odigrala je svoju najzapaženiju ulogu u filmu ,,Titanik,” u kome je glumila glavnu junakinju Rouz, u svojoj starosti.

Tada je imala čak 87 godina.

glumica-titanik (4)

2010. godine, preminula je u Los Anđelesu, u svojoj 100. godini. Gotovo je doživjela godine starosti junakinje iz ,,Titanika” koju je tumačila.

Podijelite članak o ovoj sjajnoj ženi sa prijateljima na Fejsbuku.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: