Objavljeno: 01.03.2018 u 14:37 | Lifestyle, Slike | Komentara:

Rekla sam drugarici KOLIKO MNOGO DANA nisam oprala kosu, a ona nije vjerovala da izgleda TAKO ČISTO! Sada i ona koristi MOJU METODU!

Uglavnom kosu perem svaki treći ili četvrti dan, ali zaista ima perioda u mjesecu kada jedva postižem da dišem, a kamoli da razmišljam o pranju kose.

kosa-frizure (1)

Kada završim sve što treba u toku dana i stropoštam se u krevet – jedva skupim snagu da skinem šminku i uskočim u pidžamu, a čista kosa? Pa, ona će morati da sačeka – prioritet je da se pošteno naspavam.

Zato imam “kriznu” strategiju za dane kada jednostavno ne stignem da operem kosu… Zaređam sedam dana sa “prljavom” kosom i imam unapred razrađen “sistem” koji mi pomaže da sve to prevaziđem, a da niko ne primjeti da mi je kosa u lošem stanju. Mada, da se razumijemo nije mi samo pranje problem, koliko tretiranje kose nakon toga – feniranje koje traje i do 10 minuta, pa dovođenje kose u red koje umije da potraje još toliko.

Dakle, sedam dana bez pranja kose? Apsolutno je moguće, kakav god tip kose da imate, čak i ako vam se navodno brzo masti. Zanimljiva mi je i čitava ta fama oko toga koliko se kosa brzo masti – po meni to je samo običan mit; zapravo je trik u tome na šta navikneš svoju kosu.

Primjera radi – moja je izrazito svilena i tanka i potpada tačno pod onu “vrste” kose koja se navodno brzo masti, ali kada sam prestala sumanuto da je perem na svaka dva dana, ona se “primirila” i sada lagodno mogu da je nosim puštenu i tri dana nakon pranja.

*Prvi, drugi i treći dan – Kosu komotno nosim puštenu i to sa različitim varijacijama – ravnu, umotanu na lokne, ili prebačenu sa strane.

kosa-frizure (1)

*Četvrti dan – Kosa već polako počinje da “vapi” za pranjem, pa ju je nemoguće nositi standardno puštenu. Ipak, tu su moderni šeširi i kape koje rješavaju stvar i generalno ukoliko idem na posao ovom ne pribjegavam, pošto bih istu morala da skinem u kancelariji. Ipak, za šetnju gradom ili odlazak na piće je sasvim ok varijanta.

kosa-frizure (2)

*Peti dan – Konjski rep generalno volim – dobro mi stoji, i nije mi potrebno više od minut da ga napravim, tako da je on moje rješenje za dane kada moja kosa nije savršeno čista. Dobra alternativa je i riblja kost.

kosa-frizure (3)

*Šesti dan – Pa, ovo je već momenat za čuvenu neobaveznu punđu, jer mi druge nema. Ako je potrebno na kosu nanesem malo pjene, kako bi mi punđa djelovala tršavije i punije i to je čitava filozofija – za 30 sekundi imam nešto što bi trebalo da bude frizura.

kosa-frizure (4)

*Sedmi dan – sličan je kao i prethodni, s tim što kosu dodatno ukrasim trakom, maramom ili vrpcom. I to je kraj mog putešestvija – sedam dana bez pranja kose, a ja i dalje izgledam koliko toliko pristojno, i još sa ušteđenih 4 sata nedeljno i više vremena za šta god da poželim.

kosa-frizure (5)

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: