Objavljeno: 01.09.2017 u 13:55 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

OVO ČUDO SE DOGODI U JEDNOM OD 80.000 SLUČAJEVA: Rodila je na prednjem sjedalu automobila, a onda se zapanjila kad je vidjela dijete

Maleni Ean Jamal rođen je prijevremeno, kada je njegova majka bila u 29. tjednu trudnoće. Raelin Scurry iz Pennsylvanije trudovi su uhvatili početkom kolovoza na prednjem sjedalu automobila, no osim neobičnog mjesta na kojem je rodila – neobičnije je bilo to što je rodila dječaka u netaknutom vodenjaku.

porod

Nije očekivala da će roditi i mislila je da su kontrakcije koje je osjećala samo grčevi koji se znaju javiti pri kraju trudnoće, a ne trudovi.

No 45 minuta nakon, kada su kontrakcije postale sve češće, odlučila je krenuti u bolnicu.

- Trudovi su postali sve učestaliji i intenzivniji i nisam se ni snašla kada sam shvatila da je vrijeme za tiskanje. U panici sam nazvala 911, nisu razumjeli što im govorim jer sam vrištala. Stoga sam telefon dala u ruke zaručniku i skinula hlače, a onda osjetila djetetovu glavu dolje. Još jednom sam stisnula i beba je bila vani – ispričala je Raelin Scurry.

porod-beba (1)

No kao da rađanje u automobilu nije bilo samo po sebi strašno, kada je Raelin pogledala dolje, shvatila je da je beba još uvijek umotana u vodenjak.

- Isprva je beba bila mirna i mogla sam se samo moliti da sve bude u redu. Potom sam mu podragala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i htio me uvjeriti da je dobro. Držala sam ga tako u rukama sedam minuta, koliko nam je trebalo da stignemo u bolnicu.

porod-beba (2)

- Imao je 1,4 kg i držao se jako dobro s obzirom na to što je prošao. Znala sam da će biti sjajan mali čovjek – zaključila je majka dječaka koji je prve dane proveo u inkubatoru, a danas je zdrav i normalno se razvija.

Inače, bebe u netaknutom vodenjaku rađaju se vrlo rijetko, rjeđe od jednom u 80.000 slučajeva, a češće se događa prilikom carskog reza nego li pri normalnom vaginalnom porodu.

porod-beba (3)

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: