Objavljeno: 16.05.2017 u 13:01 | Film, Ljepotice, Showtime, Slike, TV | Komentara:

On je bio veliki zavodnik u bivšoj Jugoslaviji: Kada se njegova kćerka pojavi, svi moraju da je UOČE! (FOTO)

Poznati hrvatski i jugoslovenski glumac Milan Štrljić bio je jedan od omiljenih lica u bivšoj Jugoslaviji. Šarmer. Igrao je u filmovima ‘Bal na vodi’, ‘Špijun na štiklama’ , ‘Plavi, plavi!’, kao i u čuvenom ‘Boljem životu’. I njegova nasljednica je odbrala glumu za životnu profesiju i uspjela je da postane ime za sebe.

milan-strljic

Štrljića smo gledali i u “Lutalici” uz Lidiju Vukićević (koju je osvajao i u pomenutoj kultnoj seriji “Bolji život”), u “Suncokretima”. Glumu je diplomirao u Beogradu, a poznatim glumačkim imenom napravile su ga serije “Velo misto” i “Nepokoreni grad”.

A osim što je njegov talenat bio veoma zapažen, primjećivao se i njegov šarm. Žene su ga obožavale.

Kada je počeo građanski rat u Jugoslaviji, vratio se u rodnu Hrvastku. Zaigrao u nekoliko filmova hrvatske produkcije, a onda 2002. postao prvi čovjek pozorišta u Splitu. Ali je uspjeo da se prije nekoliko godina vrati na naše male ekrane, u seriji “Kud puklo da puklo”, koja se prikazivala od 2014. do 2016. i u kojoj je igrao Mileta Gavrana.

Milan Štrljić je u braku sa balerinom Slavicom Štrljić dobio kćerku Ivu, koja je glumica i spisateljica. Od mame je naslijedila vitku liniju, a od oca talenat za glumu. Prepoznatljiva Iva izdvojila se svojim posebnim stilom.

iva-strljic

Odnos oca i kćerke nije bio savršen, ali čini se da su se stvari vremenom koliko-toliko popravile?

“Iva je odmalena imala sklonosti ka pisanju. Drago mi je što je prepoznala svoj talenat. Ona je naslijedila moju umjetničku crtu. Teško da ću igrati nekad s njom” , rekao je glumac 2015. za magazin “Helo”.

Štrljić je danas u braku sa Dašom Štrljić, a za “Blic” se prošle godine osvrnuo na posleratni period i rekao da ga poslije rata niko nije pozvao da dođe i radi u Beogradu!

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: