Objavljeno: 30.04.2017 u 17:31 | Ljepotice, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Koliko smo puta do sada bili prevareni obrađenim fotografijama: 15 poznatih ličnosti, sa i bez FOTOŠOPA! (FOTO)

Svi to već odavno znamo, poprilično smo se navikli na retuširane fotografije. U gotovo svim časopisima za žene, poznate ličnosti izgledaju savršeno!

fotosop-ljepotice (2)

Međutim, to nema mnogo veze sa stvarnošću. A kada vidite njihove prave slike pored onih obrađenih, ipak ćete se osjetiti malo prevareno.

Ono što najviše zabrinjava, jeste činjenica da se mlade djevojke ugledaju na zvijezde sa naslovnih strana. San im je da izgledaju poput svojih idola, ne shvatajući da teže nečemu što ne postoji. A iz te nemogućnosti javlja se frustracija, manjak samopouzdanja i želja da izgledaju bolje. A ta želja često vodi ka nepotrebnim estetskim intervencijama.

Pored toga, primjetićete da se u galeriji slika uglavnom nalaze žene koje su prirodne ljepotice, kojima dorađivanje slika zaista nije potrebno.

fotosop-ljepotice (1)

Šta vi mislite? Da li bi bilo fer zabraniti fotošop?

Pogledajte fotografije pa prosudite sami…

Izuzev nekoliko primjera, razlika je velika, zar ne?

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: