Objavljeno: 02.09.2016 u 9:36 | Ljepotice, Showtime, Slike | Komentara:

IMA 52 GODINE I IZGLEDA KAO AVION! Slavna manekenka otkrila svoju tajnu dijetu (FOTO)

Poznata manekenka i majka dvoje djece Elle Macpherson i u 52 godini ima savršenu liniju što izaziva zavist kod mnogih žena. No energiju više ne troši pozirajući pred kamerama već pazi na prehranu tako što alkalizira svoje tijelo – izbjegavajući crveno meso, pšenicu, mliječne proizvode, šećer i prerađenu hranu.

Elle-Macpherson (1)

Cilj je uspostaviti zdravu pH ravnotežu u tijelu i izbjeći bolesti koje izazivaju kisele namirnice, a ovaj način prehrane usvojila je od svoje nutricionistice Simone Laubscher.

Elle-Macpherson (2)

Ona predlaže ishranu 80:20, gdje je poanta držati se strogo propisane ishrane u 80 posto slučajeva, a u onih 20 posto može se jesti što god, pa i brza hrana, alkohol i slatko.

Elle-Macpherson (3)

Njena svakodnevna ishrana sadrži omlet, špinat ili avokado za doručak, losos, maslinovo ulje, cikle i miješano povrće za ručak, te brancin i grčku salatu za večeru.

Elle-Macpherson (4)

Pošto nije veliki fan teretane, Eli više voli vježbati na otvorenom. Obično kombinira više različitih aktivnosti, pa tako ide na masažu, jogu, trči, vesla, skija i pliva.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: