Objavljeno: 18.02.2018 u 14:21 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Horor: Srušio se zrakoplov sa 60 putnika i 6 članova posade

Iranski zrakoplov nestao je s radara na letu od Teherana do Yasuya. Navodno je pokušao prisilno sletjeti na pašnjak kad se srušio. Spasilačke službe su krenule prema mjestu pada, no riječ je o planinskom području

Foto Ilustracija: wikimedia commons

Foto Ilustracija: wikimedia commons

Iranski zrakoplov sa 60 putnika srušio se blizu grada Semiroma u Isfahanskoj provinciji u Iranu. Iranska televizija navodi kako je u zrakoplovu bilo i šest članova posade. Iz aviokompanije Aseman potvrdili su da nitko nije preživio. Među 66 poginulih bilo je i jedno dijete.

pad-aviona-iran (2)

Zrakoplov je nestao s radara usred leta od Teherana do Yasuja.

pad-aviona-iran (3)

Semirom se nalazi oko 80 km sjeverno od Yasuja, a predjelima planine Dena.

pad-aviona-iran (4)

Pretpostavlja se da riječ o 20 godina starom avionu tipa ATR 72-500.

Zrakoplov je nestao s radara 50 minuta nakon uzlijetanja iz teheranske zračne luke Mehrabad, a uzrok nesreće još nije poznat, javila je državna televizija.

Kako piše Mirror, navodno je zrakoplov pokušao prisilno sletjeti na pašnjak kad se srušio.

pad-aviona-iran (5)

Spasilačke službe su krenule prema mjestu pada, no riječ je o dosta nepristupačnom terenu. Tvrde da je nemoguće poslati vozila Hitne pomoći direktno na mjesto pada jer je riječ o planinskom području. Uz to, zbog lošeg vremena navodno ni helikopteri ne mogu sletjeti.

Inače, avion kompanije Aseman bio je star 20 godina, a njime su, kako se saznaje, upravljali iskusni pilot. Objavljen je i popis putnika.

pad-aviona-iran (6)

Vlasti su priopćile da će pokrenuti istragu.

Tvrtka Aseman Airlines je crnoj listi Europske komisije na kojoj se nalaze tvrtke s nesigurnim zrakoplovima, prenosi dpa.

U Iranu se dogodilo nekoliko zrakoplovnih nesreća u zadnjih nekoliko desetljeća. Teheran nije mogao kupovatii nove zrakoplove niti zamjenske dijelove od Zapada zbog sankcija UN-a.

Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svjetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa Airbusom i Boeingom radi kupovine većeg broja putničkih aviona.

Podsjetimo, ovo je drugi pad aviona u tjedan dana.

U nedjelju 11. veljače blizu Moskve srušio se putnički zrakoplov, dvomotorac An-148 kompanije Saratov Airlines, nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Domodjedova za Orsk na Uralu. Poginulo je 65 putnika i šest članova posade.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: