Objavljeno: 12.05.2018 u 19:04 | Film, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Bio je JUGOSLOVENSKI RIČARD GIR i žene su UMIRALE ZA NJIM: Oženio je TITOVU UNUKU i živio čist luksuz, a DANAS je situacija POTPUNO DRUGAČIJA

Bio je poznat kao veliki zavodnik, Ričard Gir stare Jugoslavije. Danas je daleko od svjetskog glamura i jedva sastavlja kraj s krajem.

ranko-zidaric

Hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac Ranko Zidarić (53) diplomirao je 1990. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a iste godine postao je i član Dramskog pozorišta „Gavella“. Devedesetih je bio u braku sa Sašom Broz, s kojom ima kćerku Saru, a sada je oženjen Ivanom Uhlik Zidarić s kojom ima kćerku Zoru.

Ranko je danas samostalni glumac koji rijetko javno govori o svojim pozorišnim angažmanima, a uskoro će zaigrati u premijeri „Slikari rudari“ prema tekstu Lija Hala, scenariste filma „Billy Elliot“.

– Izbjegavam intervjue jer je teško govoriti o pravim temama. Pitanje broj dva je smatra li neko nas glumce pozvanim da o njima govorimo, kao i činjenica da svako otvaranje neke ozbiljne teme, koja nije o tome pijem li šejkove ili džogiram, izaziva niz sumanutih reakcija – kazao je Ranko za hrvatski portal jutranji.hr.

Glumac s više od 50 uloga na filmu, koji je na velikom platnu debitovao 1988. u Zafranovićevom ostvarenju „Aloha: praznik kurvi“ sa našom Nedom Arnerić, sada kaže da je poređenje sa Girom samo šala.

– Ja ovdje ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu – kazao je Ranko o glumcima u Hrvatskoj.

Izvor: zena.blic.rs/jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: