Objavljeno: 08.02.2018 u 21:14 | Regija, Slike, Vijesti | Komentara:

Beograđanka kupila KINDER JAJA, a kod kuće je sačekalo jezivo iznenađenje (FOTO)

Ženu koja je u jednom objektu popularnog lanca beogradskih marketa kupila omiljenu dječju poslasticu ‘kinder jaje’, nije očekivala da će tako dovesti zdravlje svoje djece u pitanje, a sve zbog isteklog roka trajanja ovog proizvoda.

kinder-jaja-rok-1-620x350

Ona je, naime, došla kući sa namjerom da obraduje svoje najmlađe, ali je ubrzo sačekalo neprijatno iznenađenje.

- Dragi prijatelji, došli smo i do toga da se prelepljuje istekli rok trajanja na kinder jajima. Neka vam je alal tih 2-3 evra koje uštedite na račun nekog deteta – napisala je ona uz fotografiju koju je podelila sa pratiocima na Tviteru.

Ono što se na fotografiji vidi je prilijepljena deklaracija i rok trajanja koji je prolongiran za još devet mjeseci.

kinder-jaje

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da je takva praksa već učestala i da je postala “normalna” kod konditorskih proizvoda.

- Ne postoji prava tržišna inspekcija koja može odmah da kažnjava, izdaje prekršajni nalog, a nema ni kolektivne tužbe i nadoknade štete – objasnio je on nedostatke trenutne prakse u sprovođenju kontrole hrane u trgovinama.

Ovakav potez, zaključuje Papović, trebalo bi da se ozbiljno kazni.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: