Objavljeno: 20.06.2017 u 11:40 | Lifestyle, Slike, Zdravlje | Komentara:

6 razloga zašto treba spavati bez pidžame. Broj 3 će vas ODUŠEVITI!

Nakon ovog članka više nećete oblačiti pidžamu…

Spavanje bez pidžame nosi sa sobom brojne prednosti, a u nastavku pogledajte koje su to prednosti:

1. Gubitak težine.

spavanje-bez-pidzame (1)

Ako spavate bez odjeće, tijelo može lakše da reguliše temperaturu i da stimuliše metabolizam. Tako, onda lakše sagorjeva kalorije dok spavate – super, zar ne?

2. Prijatnije je.

spavanje-bez-pidzame (2)

Bez viška odjeće na sebi lakše vam je da održavate konstantnu tjelesnu temperaturu, a ako vam nije previše vrućina lakše vam je da utonete u san.

3. Efekat podmlađivanja.

spavanje-bez-pidzame (3)

Kao što smo već pomenuli da je organizmu lakše da reguliše temperaturu, tako mu je bez preterano odjeće lakše i da luči regenerativno ulje koje usporava proces starenja i obnavlja kožno tkivo. Pa koža izgleda mlađa i zategnuta.

4. Kontakt kožom o kožu.

spavanje-bez-pidzame (4)

Kada bez pidžame spavate pored svog partnera, koža počinje da luči endorfin. A osnovna svrha ovog hormona je da vas umiri i opusti. A priznaćete da je dobar san onda zagarantovan.

5. Manjak stresa.

spavanje-bez-pidzame (5)

Osjećaj opuštenosti i kvalitetan san koji je posljedica ovakvog spavanja se odražava i na svakodnevni život, u kome stvari počinjete da rješavate produktivnije i sa manje stresa.

6. Imunitet.

spavanje-bez-pidzame (6)

Sa povećanim lučenjem endorfina, i smanjenim stresom i imunološki sistem se značajno obnavlja pa organizam postaje otporniji na viruse.

Pa, da li ćete i dalje oblačiti pidžamu?

Podjelite ovo sa prijateljima kako bi i oni spavali zdravije!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: