Objavljeno: 17.01.2017 u 12:45 | Ostalo | Komentara:

Ušla sam prvi put u Second hand radnju, i to sa samo 1.000 dinara: Tamo sam se propisno šokirala!

Obzirom na veliku besparicu koja vlada u našoj zemlji, šopovi polovne robe su počeli da niču da svakom ćošku. Riješila sam da obiđem jedan i vidim kako ide prodaja. Sa sobom sam ponijela oko 1000 dinara i uputila se ka najbližoj radnji…

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Nikada do sada nisam kročila u Second hand, izbjegavala sam ih u širokom luku, pa sam riješila da se uvjerim kako “roba odande nije kvalitetna – već je prljava i smrdi”. Tako je, barem, bilo u mojoj glavi. Međutim, pogriješila sam.

Unutra sam našla brdo stvari za svaku priliku. I da, propisno sam se šokirala.

Koji god da ste tip, kežual, sportski, poslovni naći ćete nešto za sebe. Ako tražite nešto svečanije, odavdje nećete izaći praznih ruku, a nisam ni ja.

Na moje iznenađenje, butik ni u jednom trenutku nije ostao prazan jer su ljudi stalno cirkulisali. Bila sam sigurna da ću tamo zateći samo smorenu prodavačicu koja gleda u jednu tačku i računa koliko joj je još ostalo do kraja radnog vremena.

Ipak, na moje iznenađenje, zatekla sam dosta žena u srednjim godinama kako oduševljeno nose moderne prugaste haljinice za ljeto u kabinu kako bi ih što prije isprobale. Bile su srećne kao mala djeca jer su našle svoje omiljene modele “za dž”.

Iskrena da budem, očekivala sam bijedne majičice do pupka na kojima ću sigurno naći fleku budem li dovoljno dugo gledala. Mislila sam da ću zateći gomilu dronjaka sa kojima brišem kupatilo nakon tuširanja, ali sam se pozitivno iznenadila.

Takođe treba napomenuti da je lokal veoma čist i sređen, a stvari mirišu lijepo. Ništa zapravo ni ne izgleda kao da je polovna roba, a niko i ne bi primjetio da nosite polovne stvari dok im vi ne kažete.

Riješila sam i da isprobam neke odjevne kombinacije za bitne prilike. Odabrala sam jednu večernju crnu haljinu jer ništa bez “male, crne haljine” koju svaka djevojka mora da ima u svom ormanu.

Haljina je koštala 1200 dinara, ali nikada ne biste rekli da je već nošena, zar ne? Iako je bila 200 dindži preko, nisam žalila, morala sam je imati.

Košulja sa tufnama je must have ovog ljeta i možete je naći u ovakvim radnjama za oko 600 dinara. Bila sam oduševljena!

Možete isprobavati koliko god hoćete komada odjeće, niste ograničeni brojevima, i ono što je najbitnije, prodavačica vas ne uhodi kao policajac jer misli da kradete.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Radnje sa polovnom robom niču na svakom koraku u Beogradu, i ima ih dosta u samom centru grada. Od onih najeftinijih gdje možete naći majice za 100 dinara do onih malo ekskluzivnijih koje smo mi obišli. Izbor je veliki, odjeća je očuvana i čista tako da nema mjesta predsrasudama, koje sam priznajem imala.

Iako su žene te koje uglavnom ulaze u ovakve radnje, butici sa polovnom robom imaju i kolekcije za djecu, muškarce, ali i punije osobe.

Takođe, postoje gardaroberi sa ekskluzivnijom robom. Prodavačica je rekla kako joj dolaze bukvalno sve generacije, od djece do starijih ljudi. Nikad joj nije dosadno, a mušterija je svakim danom sve više.

Pošla sam sa velikom predrasudom, bilo me je donekle i sramota što sam ušla zamislite u “Second hand”, pa nikome nisam ni rekla.

Sutradan drugarice su bile oduševljne mojom novom tufnastom košuljom pa sam im otrkrila “tajnu”.

Kupila sam haljinu i dvije košulje koje ću “slatko nositi” cijelo ljeto…

Izvor: espreso.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: