Objavljeno: 07.07.2017 u 17:12 | Auto & Moto, Ostalo, Slike | Komentara:

U zaboravljenoj garaži otkrili blago: Pronađen Titov Mercedes kojeg nikad nije vozio (FOTO)

Daleko od očiju javnosti, duboko pod zemljom, u tamnoj garaži Službe za opšte i zajedničke poslove, u garaži Makedonske televizije ( MTV ) nalazi se jedan od Titovih mercedesa 600 groser.

titov-mercedes-1

Maršal i predsjednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito se u njemu nikada nije vozio.

Novinarska ekipa skopskog portala mkd.mk imala je priliku da zaviri u garažu. Očekivali su da vide stari, zapušteni automobil, koji se više ne upotrebljava. Umjesto toga, ugledali su vrijedan kolekcionarski primjerak u izuzetno dobroj kondiciji.

titov-mercedes-2

Kada se otvorila garaža i pojavila silueta učinio mi se manji nego što sam očekivao od „Titovog mercedesa“.

Kada se pojavila prednja rešetka sa trokrakom zvijezdom i poznati vertikalni farovi shvatio sam da se radi o modelu W115, koji se nekada često viđao na našim putevima, čedo legendarnog dizajnera Pola Braka, ali u ekskluzivnijoj izvedbi i sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

titov-mercedes-3

Iako se nije radilo o “pravom“ mercedesu Maršala, od kojih se dva čuvaju u Beogradu, jedan u Ljubljani, a jedan se prodaje na aukciji u Londonu za 3 miliona eura, ipak, stajao sam pred jednim velikim, starim, državničkim mercedesom, besprijekorno očuvanim u originalnoj formi, opisuje susret sa Titovim mercedesom novinar portala mkd.mk

titov-mercedes-4

O ovom izuzetno vrijednom automobilu proizvedenom 1974. godine, koji je prešao svega 60.000 kilometara, brine se, a kada zatreba i vozi ga Angele Stojanovski.

On je za portal mkd.mk otkrio da se u njemu Josip Broz Tito nikada nije vozilo, ali se zato on, pogotovo u posljednje vrijeme koristi za važne goste iz inostranstva i događaje od posebne važnosti.

Izvor: mkd.mk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: