Objavljeno: 20.07.2017 u 11:12 | Ostalo | Komentara:

Provjerite koliko ste INTELIGENTNI: Samo jedna od 1.000 osoba može da riješi ovaj test i da dva različita, a tačna odgovora!

Ako ste ubijeđeni da ste odlični u matematici, možda bi trebalo to da provjerite i uradite ovaj test inteligencije za kojim su poludjeli ljudi na društvenim mrežama.

jednacina-620x350

Test inteligencije sastoji se u dodavanju niza brojeva. Test je kreirao “Go Tumble” a podeljen je na Wikr-u. Od korisnika se zahtijeva za “misle izvan kutije”, odnosno da budu maštoviti i prošire granice svoje percepcije jer postoje dva potpuno različita a tačna odgovora.

Stvaraoci testa su napisali:

- Prvo, mislite izvan kutije. Ova matematička zagonetka nije jednostavna. Iako je uobičajeno da postoji samo jedan tačan odgovor, ovdje čak dva odgovora mogu biti zadovoljavajuća. Samo jedna u 1.000 osoba može pronađi drugi odgovor. Da li ste vi ta osoba?!

Rješenja zagonetke potražite na sljedećoj stranici:

Sljedeća stranica

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: